Lækker mad til hverdag og fest med chili con carne

Blandt de retter, som har fundet vej fra de mere eksotiske himmelstrøg og til vore nordlige breddegrader, finder vi chili con carne. Chili con carne er spansk og betyder chili med kød – og dette er i al sin enkelthed, præcis hvad chili con carne indeholder. Den lækre, oprindeligt mexikanske, ret er utroligt nem at lave – og på samme tid meget velsmagende og med mulighed for egen personlig variation.

Chili con carne – nem hverdagsmad

En af de bedste ting ved chili con carne er, at retten kan laves flere dage i forvejen. Chili con carne tåler sagtens at blive frosset ned og tøet op igen, og bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå i køleskabet og hygge sig i et par dage. Så trækker smagsstofferne nemlig rigtig godt ind i hinanden, og retten får en dybere smag og karakter.

Dette betyder, at du – hvis du mangler tid og overskud til at tilberede mad i hverdagene – kan bruge en times tid søndag eftermiddag på at koge en ordentlig skudefuld chili con carne, så du har til hele ugen. Og selv om du måske ikke har lyst til at spise chili con carne hver eneste dag, kan en færdig chili con carne sagtens holde sig i flere måneder i fryseren.

Chili con carne til den festlige lejlighed

Chili con carne er populært som festmad – især fordi man kan bespise et stort antal mennesker meget billigt på den måde. Og s selvfølgelig fordi man kan lave en gryde chili con carne dagen inden festlighederne, således at den bare skal varmes op, når det er spisetid. Chili con carne egner sig særdeles godt til en hyggeaften med drengene – øl og chili con carne er en match made in heaven!

Find den rigtige opskrift på en god chili con carne på dk-kogebogen.dk

Astrid Pedersen