0

Derfor er en fagforening stadig relevant

Mange tror fejlagtig at det ikke længere er nødvendigt som arbejdsmodtager at være medlem af en fagforening da de kampe der skulle kæmpes for rettigheder forlængst er overstået. Det er imidlertidig ikke rigtigt. Der skal stadig kæmpes, samtidig med at fagforeningerne har udvidet den service de i dag yder til deres medlemmer.

I dag tilbyder fagforeningerne en lang vifte af tilbud til deres medlemmer lige fra lønsikring, til juridisk hjælp til faglig sparing. De fleste fagforeninger har specialiceret sig i at servicere forskellige faggrupper. F.eks. arbejder du indenfor markedsføring bør du søge efter en fagforening der er specialiceret inden for markedsføring.

De forskellige serviceydelser

De fleste fagforeninger tilbyder i dag meget mere end at kæmpe for bedre rettigheder til arbejdere. De tilbyder mange forskellige serviceydelser til deres medlemmer. Fælles for ydelserne er, at de arbejder for at gøre deres medlemmers arbejdsliv nemmere og bedre. 

En af de ydelser de tilbyder er en lønsikring Det er en forsikring der sikre dig hvis du bliver arbejdsløs en portion penge der svare til 80-90 % af din løn i op til 2 år. Det betyder at du ikke er nød til at gå fra hus og hjem, da det er de færreste der kan klare sig for de knap 19.000 kr. man får før skat af sin A-kasse.

Et andet område er råd og vejledning i forhold til uddannelse og kurser, der kan være med til at få dig videre i din karriere. Det er ofte tidligere ledere og personer i topstillinger, der sidder og rådgiver. Det kan også være rådgivning af mere personlig karakter. F.eks. karaktertræk der skal arbejdes med, for at komme i betragtning til stillingen.

Netværk skal ikke undervurderes. 50% af alle stillinger besættes via netværk, derfor afholder fagforeninger også netværksmøder. Nogle er meget formelle andre foregår mere uformelt som eks. fyraftensmøder.

Lotte Hindsberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *