Få hjælp til hele familien med en alkoholbehandling

En familie, som er ramt af alkoholisme, er i en ekstra udsat og sårbar situation. Børn, som vokser op med en alkoholiseret forælde, er mere tilbøjelige til selv at gentage dette mønster i deres voksenliv end børn, som vokser op uden misbrug i familien. Der kan påvises flere sammenhænge imellem en alkoholiseret opvækst og graverende problemer senere hen i voksenlivet. For det første findes der en genetisk disposition for afhængighed, og børnene kan således risikere at arve tilbøjeligheden til at oparbejde et misbrug.

For det andet gentager børn meget ofte de mønstre, med hvilke de er vokset op, fordi det har påvirket deres liv i den tidlige barndom. Og for det tredje vil børn, som vokser op med en alkoholiseret og misbrugsramt forælder, opleve et svigt og en sorg så stor og gennemgribende, at det vil forfølge dem ind i voksenlivet, og i værste fald påvirke deres evne til at danne tætte og tillidsprægede forhold til andre mennesker.

Du kan forhindre følgevirkninger af alkoholisme i familien

Hvis du er den anden voksne i familien, bør du ikke tage let på din ægtefælle eller kærestes afhængighed og misbrug af alkohol. Det er meget vigtigt, at du er dig dit ansvar bevidst, og ikke antager en med-misbruger adfærd. Du bør dog samtidig være klar over, at misbrugsbehandling er en sag for de professionelle, og at det er essentielt, at du søger hjælp hos et misbrugscenter.

Hos Behandlingscenter Stien sidder dygtige misbrugsbehandlere (læger, sygeplejersker og terapeuter) samt erfarne og særligt uddannede misbrugskonsulenter klar til at hjælpe dig og din familie med at slippe ud af misbruget. Hvis du kontakter Behandlingscenter Stien, kan du få råd til, hvorledes du gennemfører den svære konfrontation, samt vejledning til det efterfølgende forløb med afrusning og afvænning.

Du kan læse meget mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Astrid Pedersen