Hvad du skal gøre, og hvad du skal bruge for at lave tankrensning

26 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Der er jo stor forskel på, om du skal rense en gammel gylletank af den store størrelse, eller du skal hen at gøre rent i fiskens tank derhjemme, når der er tale om tankrensning.

Vi kan desværre ikke nå at komme gennem det hele, men vi vil give nogle overordnede råd til, hvordan du kan gøre det – om man er alene om det, eller man er mange om det – når man skal have renset ud i en tank.

Desuden er det jo også godt at vide, om man skal have renset tanken overfladisk, fordi den bare trænger; om der er et område, der trænger til ekstra rengøring, eller man skal gøre den fuldstændig ren fra top til bund – om den skal bruges igen eller skrottes.

Er vi derhjemme og taler om fisketanken, så kan man ofte købe og skaffe remedier til den slags, hvor noget måske er lidt ubrugeligt, som man forsøger at sælge til dig, mens andet er helt essentielt.

Hvad har du at gøre med for en tank?

Dette eksempel kan man jo lidt gå at hygge sig med derhjemme, om man er ved at gøre en fisketank klar til sine første fisk, eller du har taget fiskene ud for at rense tanken, da du ellers dårligt kunne se fiskene.

Men i erhvervssammenhænge er der mange former for tanke, der skal renses, om det er en spildetank eller en tank, der har været farligt affald.

Hvis vi koncentrerer os om sidstnævnte i dette tilfælde, så skal man starte med at slå tanken fra, hvis den bliver brugt generelt. 
Det ville ikke være heldigt at være nede i den, og der så blev åbnet op for sluserne!

Dernæst skal du have beskyttelse på, om det så er fordi, at det tidligere indhold var farligt, eller det lugtede (man skal også efter bedste evne have tømt tanken forud for rengøringen).

Dernæst er det bare med at gå i krig med værktøjet og remedierne, om man er sat til det alene, eller man er sammen med andre om det.

Flere Nyheder