Hvor meget kan man tillade sig at eksperimentere med at lave citronfromage?

Altså, når du selv vælger at lave sådan en omgang citronfromage, enten i lille eller stor portion, fordi du selv vil nyde sådan en portion, eller der skal laves til gæsterne som dessert senere, så er det jo helt op til dig, hvordan du vil lave den.

Der kan være nogle forventninger fra gæsterne om, hvordan de håber, at citronfromagen smager, men det er kun smart at udfordre disse konventioner, så man måske kan indgyde noget inspiration hos ens gæster, så de selv går hjem og prøver at lave den samme variant eller eksperimentere videre, så den tankegang har spredt sig som en dille til andre.

Man ser jo også på restauranter, at de laver forskellige variationer med deres retter, selvom de da bliver lavet ens hver gang, så man kan komme igen senere og regne med at få noget, der minder lige sådan i smagen, som det gjorde sidst, man kiggede forbi.

Dog kan man sige, at der er uddannede kokke ansatte sådan et sted, som ved, hvad de laver, og de fleste andre af os er amatørkokke, der måske har haft succes med det, vi har lavet før, som egentlig mest kommer af erfaring, hvor man har lavet meget uspiseligt i tidernes løb.

Så det kan svare sig lige at sætte sig lidt ind i, hvad der smagsmæssigt passer ind i en citronfromage, så det ikke stikker i for mange retninger, eller smagene overdøver hinanden, så man ikke får nuancerne med. Den balancegang kan være svær.

Og selvfølgelig er det vigtigt, at du måske forsøger dig forsigtigt frem de første par gange, før du virkelig begynder at eksperimentere ud i det ekstreme, hvad man kan tillade sig at gøre med sådan en forsvarsløs citronfromage.

Skal man servere den citronfromage for andre, så det også lige på sin plads at spørge de deltagende gæster, om der er noget, de ikke kan tåle, så man ikke propper det i citronfromagen.

Anders Lundtang Hansen