Kom ud at se dyrene i levende live

18 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er desværre lidt for mange af os mennesker, som der bare ser dyr i TV, og selvom man kan komme tæt på mange dyrearter med flotte dokumentarer, så kan det bare ikke slå, når man selv er derude at observere dem.

Vi siger ikke, du skal til at rejse til en fjern regnskov, vi spørger bare: Hvornår har du sidst set de fugle, du kan høre pippe?

Hvis du da overhovedet bor et sted, hvor det er muligt at høre fuglepip.

Det er sundt for dig at opleve dyr tæt på, og det er især noget, som man skal vise ens børn, så de kan komme ud at se dem med deres egne øjne, hvor informationen ikke er filtreret gennem en skærm eller et medie på en anden måde.

Og det er ikke (nødvendigvis) farlige dyr, man kan opleve derude på den anden side af hjemmets fire vægge.

Dyr

Der er så sandelig mange dyr at opleve i naturen

Nogle gange komme dyrene ind til en i form af insekter, og det kan man næppe undgå, mens man andre gange investerer i for eksempel en hund med hundetegn til, der kan fungere som kæledyr for en.

Men det er stadig en begrænset måde at se dyrelivet på.

Prøv at tage ud på en gård for at undersøge, hvor meget af din mad kommer fra.

Du kan tage i en zoologisk have eller en dyrepark og virkelig blive overrasket over, hvad man kan opleve af specielt dyreliv her, for her ser man dyr, som der ellers ikke naturligt lever i Danmark.

Man kan også tage med en jæger ud eller en observatør, der skal se nærmere på de dyr, der er meget menneskesky og som er gode til at gemme sig, når de fornemmer, at der er mennesker i nærheden af dem.

Der er virkelig mange muligheder for at opleve dyr!

Flere Nyheder