Maling af trægulv ved gulvslibning

En gulvslibning er en metode til at skabe nyt liv i ens trægulv, efter det er blevet benyttet i mange år og trænger til at få fremhævet en nyt glat lag, men måske kan maling af trægulvet også være en løsning.

Man bruger ofte en gulvslibning til at fjerne det yderste, ødelagte lag af trægulvet, som eventuelt kan have affødt splintrer, en ru overfalde eller andre gener, der gør, at man ikke nyder ens trægulv på samme måde, som man gjorde tidligere.

Flere firmaer, der tilbyder gulslibning og gulvafslibning, kan også yde en maling af ens trægulv, hvis man lyster den slags. Der kan være flere årsager til, at man ønsker at få malet trægulvet. Den umiddelbare grund kan være, at man ganske enkelt ønsker en anden æstetisk oplevelse med sit trægulv end det nuværende med den eksisterende farve eller mangel på samme.

Et af disse firmaer, der udbyder maling af trægulve, er gulvkanonen.dk, men som de også understreger, og som vi kortfattet vil beskrive her, så er der flere ting, man skal have in mente i forbindelse med maling af ens trægulv.

En af grundene til, at man vælger maling af trægulvet fraset den æstetiske grund er, at gulvet måske er så ramponeret, at en gulvslibning ikke ville kunne svare sig til at yde et tilfredsstillende resultat til brug af gulvet fremover. Derfor man kan slå to fluer med ét smæk og både få et nyt udseende og et brugbart gulv igen ved at male det.

Du skal dog være opmærksom på, at når man først har malet trægulvet, så forsvinder det naturlige udseende med stor sandsynlighed for evigt, så du ikke kan genskabe det originale udtryk. Der er dermed ingen fortrydelsesret i den forbindelse.

Men det hænger som sagt sammen med, hvor hårdt ramt dit gulv er, så løsningsforslaget herfra lyder, at du skal tage fat i en kyndig vejleder, som fordelagtigt kunne være gulvkanonen.dk, og lade dem bedømme, hvad dit gulv trænger til, og hvordan I sammen opnår det ønskede resultat.

Anders Lundtang Hansen