Tag noter undervejs i din ølbrygningsproces

23 september 2021
Anders Lundtang Hansen

Det kan godt være, at man kan finde en masse opskrifter til, hvordan man skal brygge øl, når man køber sit udstyr fra https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/brygudstyr til at brygge det øl med, men de ved jo ikke eller kender de forhold, som du laver øl under.

De er jo meget specifikke og bestemte ud fra sin egen slags, som der ikke findes tilsvarende til, så man bliver måske nødt til at afvige fra den opskrift.

Vi siger ikke, at du skal eksperimentere helt på egen hånd selv, for man skal lige lære at lave andres opskrifter på øl før man prøver sig af selv – og der er jo nogle grundelementer til at lave øl, som man bare skal følge.

Men selvom nogen har lavet en opskrift før dig, så er det jo ikke ensbetydende med, at den er perfekt, som du kan lide den, så du kan tilpasse den efter behov og lave din egen version, hvis det bliver nødvendigt. Og det kræver nogle nedskrevne noter.

Få på papir, hvad du laver af ølbrygning

Det kan være en opskrift, som man har printet ud, hvor man så lige tilføjer nogle notater på den, som man begynder at brygge øl, og når man så er færdig med at brygge øl og kan smage det færdige resultat, så kan man se, hvad der virkede og ikke virkede af ens ændringer.

Så kan man føje de gode resultater ind som noget, man vil efterlevede og gøre igen senere i ens version, når man brygger igen.

Det kan også være på telefonen, at man tager noter, eller man har en person, der skriver ned, som man fortæller, hvad man er ved at gøre undervejs i brygningsprocessen.

Det er jo nemt at komme til at glemme det undervejs, så man må hellere se at få det på skrift.

Flere Nyheder