Typer af opvarmning

03 november 2021
Steffen Hansen

advertorial

Hvis du undrer dig over, hvilke muligheder der findes for opvarmning i hjemmet, så frygt ej. Der findes mange forskellige varmekilder på markedet. Vi har lavet en liste med tre hyppigt anvendte typer af varmekilder, du kan læse om. Hvis dette lyder som noget for dig, så læs med her. 

Biobrændsel

Den første varmekilde, du kan læse om her, er biobrændsel. Biobrændsel er en samlet betegnelse for brændsel fra naturen. Dette indebærer blandt andet træ, halm og andet natur affald. Disse materialer bruge blandt andet til brænde i brændeovne og træpiller til pillefyr.

Hvis du har varmekilder, der kræver biobrændsel, eller godt kunne tænke dig et, så kræver det selvfølgelig, at du køber brændsel til dette. Du kan for eksempel købe biobrændsel på nettet. Hvis du bor i Jylland, så kan du søge på biobrændsel i Jylland

Jordvarme

En anden og mere ny varmekilde er jordvarme. Jordvarme fungerer ved, at der installeres et varmeanlæg i jorden på din grund. Herfra sendes varmen fra jorden ind i hjemmet. Jordvarme kræver dog, at du har en vis mængde plads på din grund. Derfor er denne varmekilde mest ideel for husejere. Jordvarme er også en bæredygtig form for varmekilde, så længe det vedligeholdes. Det er dog en smule besværligt at få installeret jordvarme, da det kræver at din have skal graves op. 

Hvis jordvarme lyder som noget for dig, så kan du kontakte et firma med erfaring for at høre, om det kan betale sig for dig. 

Elvarme

En tredje type af varmekilde, der befinder sig i mange af de danske sommerhuse og fritidshuse, er elvarme. Elvarme benyttes ofte til radiatorer og andre varmekilder, der kører på el. Elvarme er dog en mere dyr form for opvarmning, hvis den benyttes som primær varmekilde. Det er dog nemt at installere, da det typisk kræver en stikkontakt. Elvarme er også meget energikrævende, så det er en mindre bæredygtig form for varmekilde.

Flere Nyheder